Отричане

Сигурна съм,  че повечето от вас искат да имат активност в социалните мрежи,  но изпитват трудност да създават грабващо съдържание. Някои от вас  се чудят,  дали това което искат да напишат ще е интересно.  Други от вас искат да кажат много от това,  което знаят,  за да се наложат като експерт бързо. 
Защо отварям дума за съдържанието?
Защото това е първото,  с което аудиторията ви припознава и избира. Взема решение да ви следва или не. Когато сме на живо или онлайн на среща,  човекът срещу нас вече е решил да е там и слуша какво казваме, не си тръгва.  Когато съставяме съдържание в социалните мрежи.  човекът трябва да вземе решение да слуша и  да остане.  За такова решение ние имаме секунди. 

******
Първата ми задача,  когато преди година и половина започнах да се обучавам в Англия за брандинг и бизнес,  беше да публикувам contravention пост.  Отне ми много време,  за да разбера за какво да пиша, какво да отричам и  каква е целта. Не знаех  какво да кажа и не разбирах защо точно този вид съдържсние, този вид пост е един от най-важните на профила  ни. Толкова важен, че с него започваме.

Това е позиция.
Това всъщност е твоята позиция, която отрича и противоречи на общоприето схващане в индустрията.  Знам,  че не е лесно.  Знам,  че е за хора,  които познават конкурентите си и материята,  но опитай!
Ако ти си сериозен/а в решението си да ме следваш,  да се учиш от мен на продажбена стратегия  и изграждане на общности, можеш да публикуваш първия си много важен пост в твоя профил сега. Използвай това,  с което не си съгласен,  което не приемаш от общоприети
възгледи,  модели и пиши за него.
Аз често пиша за образа на идеалния клиент, пасивните доходи,  работата с хора и т. н,  където моите схващания
нарушават статуквото.
 Аз отдавна реших че няма да правя това което масово правят и на което учат моите колеги.
Отне ми време да разбера за какво и как да пиша за отричане. Вече знам колко е важно да поставяме граници и да дадем повод на хората, които не са съгласни с нас да си ходят. Знам,  че много хора и бизнеси имат тази трудност. Не знаят как да създадат грабващо съдържание. Как да създават територия, да поставят граници.

Става с публикуване. Не става с „Добро утро“, цитати и картинки. Става с истинско, авторско съдържание, дори да е от 5 реда, но да е позиция, да е лично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *